Realisations

BouwHuis in Antwerp

Residence BouwHuis

 
Contemporary complex of apartment buildings with 48 units spread over 5 levels and aligned in rhythmic row, mixing 1 or 2 bedroom apartments, duplexes, apartments with terrace and some penthouses.
Behind the building is a large communal garden in a long sheltered green area where, as a guest, you can rest and enjoy the view of the building, the neighborhood and the city.
The ground floor consists of two duplex apartments and apartments each with their own private garden.
 
The apartments on floors 1,2,3 and 4 are of various categories, each with a terrace overlooking the rear garden and / or the Bouwensstraat. You have the choice between living on the side of a busy street and or along the garden. On the fifth floor are the penthouses with double terrace offering a phenomenal urban feel. Finally in the basement, there are individual cellars and parking for the occupants.
 
The BouwHuis Bouwensstraat project was built on the site of the former headquarters (for 75 years) of one of the major Antwerp construction companies. The BouwHuis Residence is the result of a dynamic synergy between a solid entrepreneur, a passionate developer and a reliable architecture office.

 

Constructor(s): 
Antwerpse Bouwwerken
Developer: 
Eiffage Development
Architect: 
Orens - Van Grimbergen
Project duration: 
2014-2016
BouwHuis
BouwHuis