Eiffage Benelux

Geschiedenis

Eiffage Benelux is meer dan 20 jaar oud!

De echte geschiedenis gaat verder terug in de tijd. Het is een verhaal van initiatiefrijke plaatselijke aannemers die succes hebben en groeien en zich omvormen tot echte familiale vennootschappen.

Groeien betekent echter ook steeds grotere behoeften aan werkingskapitaal. Sommige families kozen er dan ook voor om hun bedrijven te verkopen aan andere grotere bedrijven en zo ontstonden er bouwgroepen. Op hun beurt werden ze te groot voor de families en zo kwamen deze groepen terecht in een grotere, internationale groep.

Eiffage Benelux

Eiffage Benelux ontstond uit het samengaan in december 1993 van de Groep Maurice Delens (met onder meer Maurice Delens (°1927), Duchene (°1930), Antwerpse Bouwwerken (°1939), Herbosch-Kiere (°1900), Druez (°1895), De Graeve(°1943),…) en de Groep Van Rymenant (met onder meer Van Rymenant (°1885), Reynders (°1909),…).

De groep van Rymenant – al sinds 1965 in handen van de Britse engineering groep Michael Cott -werd begin 1988 verkocht aan de Franse groep SAE. Een goed jaar later, in november 1989 verkocht de familie Delens 40% van haar aandelen in de Groep Maurice Delens aan het Franse Fougerolle, dat in 1992 SAE overnam en zich herdoopte tot Eiffage.

In september 1993 verwierf Eiffage de overige aandelen in de Groep Maurice Delens en in december 1993 fusioneerden “Soficom Maurice Delens Group" en “Group Van Rymenant” tot Soficom. Op dat moment had de groep een gezamenlijke omzet van om en bij de 400 Mio € en stelde ze 2600 mensen te werk. De verschillende vastgoedactiviteiten (Souverain, Sabefim,…) werd gegroepeerd in Soficom Development.

In 2006 namen alle bedrijven van de groep het Eiffage logo over en onstond Valens uit de fusie van Van Rymenant en Maurice Delens.

In de loop van de afgelopen twintig jaar groeide de groep intern, maar ook door overnames zoals OVMB, Romarco, PIT(°1988), Perrard (°1900), .. De overnames van Eiffage in de sector van de Energie (Fexim, Yvan Paque, VSE, Collignon,…) werden ondergebracht in de Groep Forclum Soficom.

In mei 2008 fusioneerde Soficom met Forclum Soficom en werd de naam omgevormd naar Eiffage Benelux. Ondertussen organiseerde Eiffage zich intern in vijf gespecialiseerde groepen rond de verschillende activiteiten (Construction, Travaux Publics, Energie, Métal en Concessions). Eind 2012 wordt er in het kader van de internationale strategie van Eiffage voor gekozen om ook in de Benelux de bedrijven te groeperen volgens hun vakgebied en worden de energiebedrijven ondergebracht bij Eiffage Energie. Eiffage Benelux behoort tot Eiffage Construction.

 

VIDEO : klik hier !