Open Wervendag 2019: bezoek onze werven op 19 mei!

Ook dit jaar neemt Eiffage Benelux weer deel aan de 13de editie van Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw. Kom nu zondag 19 mei tussen 10u en 17u een kijkje nemen op één van onze deelnemende werven in Brussel, Antwerpen of Hamme. 

Nieuwe hoofdzetel BNP Paribas Fortis in Brussel

Anderhalf jaar na het begin van de werken, stellen Eiffage en BNP Paribas Fortis de werf aan de Warandeberg open voor het grote publiek. Een unieke kans om onder meer een deel van het gigantische waterbekken te zien dat de temperatuur in het gebouw zal regelen, het atrium dat de medewerkers naar de verschillende zones van het gebouw leidt, en hoe de nieuwe Warandeberg verbonden wordt met de stad Brussel.

Praktisch:
Twaalfapostelenstraat, 1000 Brussel
10u-17u

Brabo: versterking van het hoogspanningsnet in de Antwerpse Haven

De nieuwe hoogspanningslijn over de Schelde heeft de hoogste masten van de Benelux (192 m). Project Brabo zorgt voor de versterking van het hoogspanningsnet en de bevoorradingszekerheid van de Antwerpse haven en België. Dit project is essentieel voor de verdere economische groei van de Antwerpse haven en noodzakelijk voor de zekere en duurzame elektriciteitsbevoorrading in het hele land en zelfs voor West-Europa.

Praktisch:
Scheldelaan 151, 2040 Antwerpen
Vanaf Rechteroever: Afrit 12 - Lillo richting Lillo-Haven oneven 1-999
10.30u – 17u

Wal Zwijn: gecontroleerd Schelde-overstromingsgebied met ringdijk

In het Sigmagebied Wal-Zwijn (Hamme) leggen we een gecontroleerd overstromingsgebied aan en geven we een gebied terug aan de Schelde (ontpoldering). Grootscheepse werken, die Hamme en de brede omgeving beter moeten beveiligen tegen overstromingen uit de Schelde. Dat is noodzakelijk: de regio is van oudsher overstromingsgevoelig en dat zal er niet op verbeteren met de gevolgen van de klimaatverandering (zeespiegelstijging, hevigere stormen) in het achterhoofd. Bovendien geven de ingrepen van het Sigmaplan de natuur en het ecosysteem een boost.

Praktisch:
Baasrodeveerstraat 65, 9220 Kastel
De ingang van de werf bevindt zich aan de Baasrodeveerstraat niet ver van de veerdienst, aan de kant van Moerzeke.

 

Meer info: www.openwervendag.be