PIT knapt 125 appartementen in Vilvoorde op

Residentie Goudbloem, bestaande uit twee flatgebouwen en twee kleinere woonblokken die dateren uit de jaren ‘70, kreeg een broodnodige opknapbeurt. De sociale appartementsgebouwen van de Inter-Vilvoordse maatschappij voor huisvesting werden tot de naakte ruwbouw gestript en in een nieuw jasje gestoken.

In een eerste fase werden de beplantingen en aanaardingen weggenomen, waarna nieuwe riolering en energievoorzieningen werd geplaatst. Vervolgens werden de gebouwen zelf gefaseerd aangepakt, waardoor de overige appartementen steeds bewoond konden blijven. In totaal werden zo 125 appartementen onder handen genomen, de dierenartspraktijk grondig gerenoveerd en vier nieuwe appartementen gecreëerd. In de gemeenschappelijke ruimtes en de garage werden alle oude TL-lampen vervangen door LED-verlichting met bewegingsmelders en werd camerabewaking geplaatst.

Alle appartementen werden afgewerkt met enkele ruwbouwaanpassingen, nieuw pleisterwerk, nieuwe chape en vloeren, een uitgeruste keuken en badkamer. Ook de vroegere centrale stookplaats werd vervangen door nieuwe hoogrendementsketels. De gevels en balkons werden ontdaan van hun zware betonnen borstweringen en voorzien van de nodige isolatie en bekledingen in verlijmd metselwerk, aluminium beplating, zinken bekleding, buitenpleister en wandbetegeling. De betonnen borstweringen werden vervangen door robuuste, doch eleganter ogende stalen exemplaren en de buitenvloeren werden voorzien van een nieuwe kunstharsvloerbekleding.