Project ‘BNP Montagne du Parc’ wint gouden BIM-Award

Op 4 december sleepte Eiffage Benelux met haar project ‘BNP Montagne du Parc’ een gouden BIM-Award in de wacht in de categorie Tertiaire, industriële, commerciële en residentiële projecten. Met deze Awards lauweren de weekbladen Bouwkroniek en La Chronique de beste BIM-projecten uit de Benelux. Proficiat aan de teams van Valens en Duchêne voor deze mooie bekroning!
 
Het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel, dat voorzien is voor 2021, wordt een gebouw met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², waarvan 55.000 m² aan kantoren, een auditorium, een ondergrondse parkeergarage, winkels, verschillende eethoeken en een binnenplaats die toegankelijk is voor bezoekers. Het is daarnaast voorzien van een gebogen ontwerp van hoge architecturale kwaliteit en wordt nu erkend voor haar ontwerpproces in BIM (Building Information Modeling). 
 
Het gebouw, dat ontwerpen werd door het architectenbureau Baumschlager Eberle Architekten wordt gekenmerkt door haar elegante karakter met bijna 1.200 ranke, unieke kolommen van wit architectonisch beton, met smaragdgroene granulaten die werden overgebracht uit Noorwegen. Het plaatsen van deze smalle kolommen is een minutieus werk dat in 2019 wordt verdergezet. Daarnaast is het gebouw ook gecertificeerd met het Breeam Excellent en Passive Building-label. 
 
U kan de voortgang van de werf volgen via een wekelijkse time lapse via livestream