Realisaties

Gerechtsgebouw van Hasselt

Dit prestigieuze project startte voor Reynders Bouw & Interieur al in 2006 met de bouw van de half-ondergrondse parkeergarage.

Deze eerste fase van de bouwwerken in opdracht van de NMBS-Holding die eigenaar is van de parking, werd door Reynders Bouw uitgevoerd in THV met Antwerpse Bouwwerken en liep tot 2008. De parking is sinds oktober 2010 in gebruik.

In een tweede fase vanaf 2010 tot 2011 heeft Reynders Interieur in opdracht van Hasselt Stationsomgeving NV de afwerking van het gerechtsgebouw uitgevoerd. Het hele inrichtingsproject werd in 13 maanden afgerond.

Begin 2012 werd in een derde fase het maatmeubilair door Reynders Interieur geplaatst. Het ging hierbij vooral om vaste meubels zoals balies en zitmeubilair voor de 13 zittingszalen verspreid over 4 verdiepingen.

Voor de inrichting van de bibliotheek werden er eveneens vaste meubels geplaatst. Opvallend aan het interieur is het veelvuldig gebruik van notelaarhout, zowel massief als fineer. Zo zijn de parketvloeren in de zittingszalen van notelaar, net als de houten balies waarachter de advocaten staan.

Aannemer(s): 
Reynders Bouw en Reynders Interieur
Bouwheer: 
Hasselt Stationsomgeving NV - SOHA NV
Architect: 
J. Mayer - H. Architecten - Lens° Ass Architectes - a2o architecten
Duur van de werf: 
Inrichtingsfase: februari 2012 - juni 2012