Realisaties

Stadskantoor in Torhout

In maart 2012 startte AB met de bouw van een nieuw stadskantoor, zeg maar gemeentehuis voor Torhout. In totaal werd er  2.800 m² bovengronds gebouwd en 1.200 m² voorzien als parkeergarage . De sokkel van het gebouw is volledig in glas opgetrokken en dient als “lobby” van het gebouw die rechtstreekse toegang biedt tot het park. Het grondplan van de bovenbouw werd concentrisch opgebouwd binnen een strikte geometrische vierkante vorm waarbij het atrium het hart vormt van het gebouw en elke bouwlaag met de lobby verbindt. Torhout krijgt er met deze realisatie een prachtig nieuw transparant gebouw bij waarin de modernste technieken om een energiezuinig gebouw te creëren werden toegepast.

Aannemer(s): 
Antwerpse Bouwwerken
Bouwheer: 
Stad Torhout
Architect: 
Gino Debruyne & Architecten
Duur van de werf: 
12/03/2013 – 11/2013