Nieuws

AB en Vuylsteke bouwen de Scholen van Morgen

Op 10 maart 2020 tekende AB de bestelling voor de dBM Cluster 149bis voor de bouw van drie scholen in het kader van het project ‘Scholen van Morgen’. Eind vorig jaar haalden AB en Vuylsteke ook al de bouw van een school in Brugge en de uitbreiding van de Prizma Middenschool in Izegem binnen.

De cluster 149bis omvat het ontwerp, de bouw en het onderhoud van drie scholen. AB staat in voor de bouw van de drie scholen, RAV+ is verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende 30 jaar. Het gaat om School Tangram in Vilvoorde, Het internaat MPI Oase in Gent en de nieuwbouw van de Technische Campus Blue Gate in Antwerpen. De totale kostprijs voor de bouw van de drie scholen samen bedraagt 27,8 miljoen euro, de onderhoudsprijs is vastgelegd op ruim 380.000 euro.

Eind vorig jaar ontving Eiffage Vlaanderen, het samenwerkingsverband tussen AB en Vuylsteke-Eiffage, ook al de bestelling voor de dBM Cluster 145 van de ‘Scholen van Morgen’. Een bestelling die goed was voor zo’n 37,7 miljoen euro in totaal. De werken houden zowel de nieuwbouw van het VTI Brugge aan de Vaartdijkstraat als de uitbreiding van de Prizma Middenschool in Izegem in. Ook hier staat RAV+ in voor het onderhoud voor een periode van 30 jaar.

Met deze mooie projecten breiden we onze ervaring binnen de scholenbouw verder uit. AB positioneert zich dan ook als koploper voor de bouw van scholen in het Vlaamse landschap.