Nieuws

Stadskantoor Gent

AB verbouwt oude Gentse stadsbibliotheek tot Stadskantoor

AB ontving de bestelling voor de verbouwing van de oude stadsbibliotheek voor een totaalbedrag van ongeveer 25 miljoen euro. Deze bestelling is een mooi vervolg op de eerdere realisatie van de Waalse Krook.

Nadat AB het project de ‘Waalse Krook’ in 2016 opleverde verhuisde de hoofdbibliotheek van Gent en kwam het oude gebouw leeg te staan. Het vrijgekomen gebouw krijgt nu een nieuwe bestemming. Het totale project bestaat uit twee gebouwen, die fysiek verbonden zullen worden door een nieuwe passerelle. Het ene gebouw is de oude bibliotheek, het andere gebouw herbergt nu reeds een deel van de administratieve diensten.

Het project zal in verschillende fasen worden gerealiseerd waarbij de dienstverlening tijdens de werken gegarandeerd moet blijven. De eerste fase van de werken wordt opgestart in maart 2020, de oplevering van het volledige project is voorzien in het voorjaar van 2023.

Na een complexe verbouwing en drastische renovatie zal het gebouw fungeren als één algemeen dienstencentrum voor de Gentenaar, met een ruime en heldere publiekszone, een nieuw ontvangstpaviljoen en een fietsenparking voor 1.100 fietsen. Het verbouwde Stadskantoor zal plaats bieden voor 1.150 stadsmedewerkers.