Nieuws

Heldentoren Knokke

AB-Vuylsteke geeft kustlijn vorm met project Heldentoren in Knokke-Heist

Terwijl Antwerpse Bouwwerken in opdracht van Compagnie Het Zoute nog volop bezig is met de bouw van ‘De Branding’ in Cadzand en ‘La Rive’ in Knokke-Heist, dient het volgende prestigieuze kustproject ‘Heldentoren’ zich reeds aan.

De werken aan dit 70 meter hoge architecturale pareltje gingen in oktober van start en worden in THV met Vuylsteke-Eiffage (50/50) voor een bedrag van 26 miljoen euro uitgevoerd. Met zijn 20 verdiepingen wordt het één van de hoogste gebouwen aan de Belgische kust.

Dit toekomstige visitekaartje van Knokke-Heist werd in opdracht van SALT nv ontworpen door het befaamd Belgisch-Nederlands bureau Neutelings Riedijk Architects, dat eerder voor het ontwerp van het MAS in Antwerpen tekende. Boydens Engineering staat in voor de studie van de technieken.

De Heldentoren maakt deel uit van de algemene ambitie om de inkom van de badstad een nieuwe uitstraling te geven. Zo krijgen het Heldenplein en het Vissershuldeplein een nieuwe invulling en wordt de Elizabetlaan omgevormd tot een aangename wandelboulevard. Eén ding is alvast zeker: de kust kleurt meer en meer Eiffage-rood.

Heldentoren Knokke

Heldentoren Knokke

Heldentoren Knokke