Nieuws

Tram de Liège

Begin van de aanleg van de nieuwe tramlijn in Luik

De werken aan de nieuwe tramlijn in Luik zijn opgestart. Ons filiaal Duchêne, dat in onderaanneming werkt van COLAS, is daarbij zowel verantwoordelijk voor de burgerlijk bouwkundige werken als de bouw van diverse gebouwen (een onderhoudscentrum, een tankstation en kantoorgebouw).

De transportbeheerder van Wallonië (OTW) heeft in zijn hoedanigheid van concessiegever besloten een PPS-contract af te sluiten voor de uitvoering van het project voor de nieuwe tramlijn in Luik.

Het project omvat de aanleg van een lijn van ongeveer 12 kilometer die Sclessin (Stade du Standard de Liège) dwars door het centrum van Luik verbindt met de arbeiderswijk Coronmeuse. Deze tramlijn zal 21 stations tellen, waarvan 90% in eigen beheer. De lijn wordt verbonden met een parking van meer dan 900 plaatsen. De door Duchêne uit te voeren werken zullen drie jaar duren en vormen een unieke opportuniteit om haar knowhow tot 2022 ten volle in de verf te zetten.

Sinds kort kunnen de inwoners van Luik de toekomstige tramlijn bovendien ook zelf ontdekken: zo staat er momenteel een maquette op ware grootte in het Transportmuseum van Wallonië opgesteld. Een uitgelezen kans voor toekomstige reizigers om drie jaar vóór de ingebruikname reeds een eerste impressie op te doen.