Nieuws

Winkelcentrum City 2

City 2 in Brussel volledig vernieuwd

Na een ingrijpende renovatie van meer dan twee jaar opende het Brusselse winkelcentrum City 2 eind september officieel opnieuw haar deuren. City 2 is gelegen tussen de Nieuwstraat en metrostation Rogier en krijgt elke dag 40.000 bezoekers over de vloer.

Winkelcentrum open tijdens werken

Valens was in samenwerking met BPC (Amart) en CIT Blaton verantwoordelijk voor verschillende renovatiewerken. Deze omvatten de gedeeltelijke heraanleg van de parkings, de verbreding van de ingang tussen het winkelcentrum en de metro en de aanleg van de voetgangersbrug tussen City 2 en de winkel Inno. Ook de bouw van een nieuw atrium en de renovatie van de twee bestaande atria stond op het programma om een maximum aan lichtinval te garanderen. Een van de grootste uitdagingen van dit project was het inplannen van de werken. Omdat het winkelcentrum al die tijd open moest blijven, werd er vaak ’s nachts gewerkt om lawaai- en stofhinder te voorkomen. In 2020 worden verder ook nog de gevels onder handen genomen.

Reynders plaatst nieuw interieur

Wat begon met de inrichting van twee sanitaire lokalen en een aantal hydrantkasten, is in de loop van het project uitgegroeid tot de totaalinrichting van de foodcourt en de podia op de verdiepingen. De aangepaste materialen en uitvoeringsmethodes werden tijdens de eerste weken in bouwteam uitgewerkt, waarna in een uiterst korte termijn van drie werkweken de fabricage van de meubels, de metaalwerken en stofferingen werden voltooid. Ook voor de uiteindelijke plaatsing van het meubilair, de zachte vloeren en elektro werden drie weken uitgetrokken. Dankzij een correcte samenwerking met alle betrokkenen, werd de vooropgestelde datum van ingebruikname van 1 juli met succes gehaald.