Nieuws

Greenwood

Citydev.brussels gunt opdracht aan Eiffage Development

Eiffage Development heeft de nieuwe fase van het project GreenWood in Sint-Lambrechts-Woluwe toegewezen gekregen, na een projectoproep door Citydev.brussels.

In de tweede helft van 2019 schreef Citydev.brussels een projectoproep uit voor drie projectcategorieën die elk nog eens onderverdeeld waren in twee soorten: projecten op verontreinigde grond en projecten op schone grond. De eerste categorie was voor projecten met 25 tot 50 geconventioneerde woningen, de tweede voor projecten met 51 tot 100 geconventioneerde woningen en de derde voor projecten met meer dan 100 geconventioneerde woningen.

Het door Eiffage Development ontwikkelde en door Citydev.brussels geselecteerde project telt 39 geconventioneerde woningen en 15 woningen tegen vrije prijs, met gedeelde gemeenschappelijke ruimten om een coherente sociale mix te creëren. Er is veel aandacht besteed aan de landschapsruimte. Die omvat een gemeenschappelijke groene ruimte, een moestuingedeelte en privatieve terrassen die van elkaar worden gescheiden door schanskorven gevuld met boomschors. Dat waarborgt de privacy in de woningen op de begane grond. De architectenbureaus CERAU SRL en DXA.ARCHI SRL staan in voor het ontwerp.

Dit nieuwe project vormt de 5e fase van de woonwijk GreenWood, die finaal zo’n 700 nieuwe woningen zal opleveren.