Nieuws

Siège Eiffage Benelux

Eiffage Benelux, Valens en Eiffage Development plannen verhuis binnen Brusselse regio en verkopen hun historische hoofdkantoor aan e-maprod

Eiffage Benelux, Valens en Eiffage Development zullen samen verhuizen naar een andere site in de regio Brussel. Na exclusieve onderhandelingen met vastgoedontwikkelaar e-maprod, hebben de drie entiteiten eind december 2020 de verkoopovereenkomst van hun historische kantoren, gelegen aan de Brugmannlaan in Sint-Gillis, ondertekend.

De verhuis naar een nieuw adres in de regio Brussel is voorzien binnen twee à drie jaar. Een specifiek project werd opgezet om de markt te verkennen teneinde een unieke locatie te zoeken die voldoet aan alle criteria op het vlak van toegankelijkheid, duurzaamheid, energie-efficiëntie en comfort voor haar medewerkers.

Christophe Van Ophem (Gedelegeerd bestuurder Eiffage Benelux): “Deze verhuis maakt deel uit van het nieuwe mobiliteits- en duurzame ontwikkelingsbeleid dat Eiffage Benelux voert. De gezochte site in de Brusselse regio moet niet alleen vlot bereikbaar zijn via het openbaar vervoer, maar zal ook zodanig ontwikkeld worden om te kunnen beantwoorden aan de ambitieuze doelstellingen die we ons hebben gesteld op het vlak van energieprestaties en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van onze werknemers tegemoet te komen, hebben we een interne enquête uitgevoerd om de belangrijkste personeelsbehoeften vast te leggen. Deze manier van samenwerken is wenselijk om onze toekomstige locatie en de ontwikkeling ervan te bepalen.”

Christian Stenuit (CEO e-maprod België): “Deze aankoop past in de ontwikkelingsstrategie van e-maprod. Ons bedrijf had een nieuw hoofdkantoor nodig om haar expansie te ondersteunen en te versterken door nieuwe activa aan haar portefeuille toe te voegen. Hiermee zet het haar overtuiging kracht bij om naast de residentiële markt, verder in de kantoormarkt te investeren. Deze acquisitie betekent de lancering van een hoogwaardig, exclusief project van 38 appartementen en een ruimte voor vrije beroepsuitoefening op het gelijkvloers.”

Historisch hoofdkantoor Eiffage Benelux
Het historische hoofdkantoor van Eiffage Benelux

Hoofdkantoor Valens
Het hoofdkantoor van Valens, gelegen aan de Brugmannlaan