Nieuws

Eiffage steunt een grootschalig artistiek project in Luik-Guillemins

Eiffage steunt een groot artistiek project aan het station van Luik-Guillemins

Binnenkort is in het station van Luik-Guillemins een monumentaal, tijdelijk werk te bewonderen van Daniel Buren, een van de grootste Franse kunstenaars in de internationale kunstwereld. Het project is een initiatief van de groep Uhoda, in samenwerking met de NMBS en steun van private partners waaronder Eiffage als trotse Gold Sponsor.

Christophe Van Ophem, gedelegeerd bestuurder Eiffage Benelux, heeft in dit verband tijdens een persconferentie in het Centre Pompidou in Parijs op 14 september de verbintenis tot samenwerking ondertekend.

“We zijn verheugd om samen te werken aan dit grootschalige project dat kunst en erfgoed met elkaar verbindt. Na de eerdere bouw van het station, zijn onze Luikse teams blij om dit gebouw mee naar een hoger niveau te tillen en hiermee een zeer groot publiek te bereiken middenin de stad Luik. »

Het kunstwerk belooft een echt pareltje te worden waar alle treinpassagiers in het station het komende jaar van zullen kunnen genieten. Het werk, dat perfect de dialoog aangaat met de architectuur van Santiago Calatrava, zal zich over het hele gewelf van het gebouw ontplooien via een spel van kleuren, contrasten, projecties en weerkaatsingen. Deze magistrale installatie zal continu in beweging zijn naargelang de lichtinval, het tijdstip en het seizoen. Met dit werk transformeert de kunstenaar het station en geeft hij het een nieuwe dynamiek.

Het werk wordt op 15 oktober 2022 officieel voorgesteld door Stéphan Uhoda, de NMBS en zijn partners. Ook de artiest Daniel Buren zal van de partij zijn. Het kunstwerk is te bezichtigen tot 15 oktober 2023.

Een nieuwe update over het project volgt op 15 oktober aanstaande!

Bekijk meer foto’s op onze Linkedin-pagina.