Nieuws

Ethias NV en Belfius Insurance NV investeren samen met Eiffage Development NV

Ethias, Belfius Insurance en Eiffage Development hebben samen een investeringsvehikel voor te ontwikkelen vastgoedprojecten opgezet, genaamd LIVe (Land Investment Vehicle NV).

De maatschappelijke uitdagingen omtrent de beschikbaarheid van kwaliteitsvolle en energie-efficiënte woningen in de huidige volatiele markt, resulteren in opportuniteiten om projecten van derden over te nemen. De twee institutionele partners bundelen hun krachten samen met Eiffage Development om grondposities te verwerven die gedurende de komende 10 jaar ontwikkeld zullen worden door Eiffage Benelux.

Deze structuur stelt Eiffage Benelux in staat om haar activiteiten in België verder uit te breiden en geeft de opportuniteit om een doorslaggevende positie in te nemen in de residentiële vastgoedmarkt.

De grondposities verworven door LIVe zijn bestemd voor duurzame en energie-efficiënte residentiële ontwikkelingen met de focus op een laag CO2-gehalte. De aannemer-ontwikkelaar zal dit realiseren zonder in te boeten op vlak van esthetiek, kwaliteit en functionaliteit van de woningen.

Een eerste verwezenlijking van deze strategie is de integratie van de derde fase van het project Greenwood gelegen in Sint-Lambrechts-Woluwe. De bewoners van dit residentieel complex genieten van een unieke levenskwaliteit in de stad dankzij de groene omgeving en de nabijheid van alle nodige faciliteiten en transportmiddelen. De combinatie van deze troeven maakt de appartementen aantrekkelijk en beantwoordt aan de sterke vraag naar duurzame en kwaliteitsvolle woningen in het Brussels Gewest.

Met een initiële contributie van 25 miljoen euro aan kapitaal, wat kan oplopen tot de grootteorde van 67 miljoen euro – aangevuld met additionele bankfinanciering -, beschikt LIVe over voldoende liquide middelen om volgens een reeds bepaalde investeringsmatrix zowel grondposities als bestaande te herontwikkelen panden aan te kopen, en dit zowel in stedelijk als buitenstedelijk gebied, met of zonder vergunning.

Het consortium is het resultaat van een gedeelde belangstelling op sociaal, economisch en financieel vlak en getuigt van een wederzijds vertrouwen tussen de betrokken investeerders/ontwikkelaar.

Het Real Estate Corporate Finance team van Deloitte, gemandateerd door Eiffage Development, heeft opgetreden als exclusieve adviseur gedurende het hele proces.