Nieuws

Scheldekouter Gentbrugge

Groen vastgoedproject Scheldekouter afgewerkt

AB leverde in juni het project Scheldekouter op. Dit generatievriendelijk vastgoedproject ligt langs de Schelde aan de Gentbrugse Meersen, in een groen park van 3,4 hectare. Het geniet een uitzonderlijke ligging op 15 minuten fietsen van het centrum van Gent.

AB begon in augustus 2018 met de nieuwbouw van 4 meergezinswoningen met 65 luxeappartementen. De appartementen zijn verdeeld over vier gebouwen die twee keer veertien, achttien en negentien appartementen tellen. “De grote verscheidenheid qua indeling en afwerking van elk appartement maken het project uniek”, licht projectleidster Kirsten Dekoning toe.

Kirsten kreeg de kans om het project te realiseren vanaf de prijscalculatie tot en met de oplevering en nazorg. Ondersteund door de dienst uitvoeringsmethoden en een krachtig BIM-draaiboek, slaagde het Scheldekouter-team erin om de werken begin juni af te ronden, binnen de vooropgestelde opleveringstermijn.

Door de omvang van het terrein was het comfortabel werken aan de Scheldekouter. “De logistieke organisatie moest wel heel accuraat verlopen. We hadden er slechts twee torenkranen ter beschikking, zonder overlapping in hun bereik. Bovendien werd er gelijktijdig aan de vier gebouwen gewerkt. Het was zaak de geleverde materialen binnen het bereik van de juiste kraan te laten neerzetten om overbodig intern werfverkeer te vermijden. Door alle activiteiten te bundelen in één grote leanplanning – die twee maanden ver vooruitblikte – konden we dit project tot een goed einde brengen.”