Nieuws

Hallepoorttunnel in Brussel volledig gerenoveerd

De volledig door Eiffage gekleurde THV Yvan Paque – VSE – Valens – Clemessy – Collignon – Eiffage Energie Systèmes heeft na een renovatie van bijna twee jaar en voor een bedrag van 32 miljoen euro de werken aan de Hallepoorttunnel in Brussel afgerond. Het gaat om de eerste smart-tunnel in Europa die vanop afstand bedienbaar is, waarbij veel aandacht werd besteed aan de brandveiligheid.

 

De volledige waterdichting werd onder handen genomen, twee extra nooduitgangen werden gecreëerd en ook het design werd opgefrist. Daarnaast werd ook de volledige tunnelverlichting vernieuwd en werd het hele ventilatiesysteem vervangen. De Hallepoorttunnel is zo de eerste tunnel in het Brussels gewest die volledig voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Ook artistiek gezien zorgt de Hallepoorttunnel voor een primeur: “Het is de eerste keer dat we een tunnel in Brussel artistiek onder handen nemen. De automobilisten die tegen 50 km/u door de tunnel rijden, kunnen zo ten volle van het vernieuwde design genieten”, zegt Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet.