Over Ons

Eiffage Benelux maakt deel uit van de groep Eiffage, een van de Europese leiders in bouw, energiesystemen, infrastructuur en concessies. Eiffage Benelux is via haar veertien filialen actief in gebouwen, burgerlijke bouwkunde, vastgoedpromotie, waterbouwkundige- en milieuwerken, schrijnwerk en industriële werken.

Onze kerncijfers

Eiffage Benelux in een oogopslag

De groep

De sterkte van een grote Groep

De Eiffage Group heeft 70.000 medewerkers in meer dan 50 landen. Eiffage, met hoofdzetel in Frankrijk, onderscheidt zich via de diversiteit van haar vaardigheden en technische know-how.

Eiffage Benelux maakt deel uit van de branche Eiffage Construction, een van de vier entiteiten binnen de Groep Eiffage, naast Eiffage Infrastructures, Eiffage Énergie Systèmes en Eiffage Concessions.

De Groep Eiffage combineert de stabiliteit en de kracht van een grote internationale Groep met de flexibiliteit en de nabijheid van haar dochterondernemingen.

Meer over Eiffage

Meer over Eiffage Construction

Onze visie en waarden

Onze manier om het verschil te maken

Wij willen als groep “Het verschil maken”. Dit is meer dan een slogan, het is wie we zijn. We passen het toe in onze dagelijkse beslissingen, je kan het zien op onze werven, het is nadrukkelijk aanwezig in ons unieke model van werknemersaandeelhouderschap en in de waarden die al sinds de oprichting van Eiffage de fundering zijn van onze identiteit.

 • Voorbeeldgedrag

  Bij Eiffage is voorbeeldgedrag de basis van het respect voor anderen. Zo krijgen de waarden van de groep concreet vorm. We kunnen anderen niet opleggen wat we zelf niet doen. We handelen altijd deontologisch en gewetensvol. We leven de regels strikt na, ongeacht de omstandigheden.

 • Verantwoordelijkheid

  Bij Eiffage is iedereen, ongeacht haar of zijn niveau, een ambassadeur van de groep, met een plichtsbesef voor de mensen en middelen die hem of haar zijn toevertrouwd. Door het geven van verantwoordelijkheid wordt autonomie gevrijwaard, beslissen en zin voor initiatief worden aangemoedigd tot op de werkvloer.

 • Vertrouwen

  Bij Eiffage geniet elke werknemer het vertrouwen en de steun van zijn leidinggevenden, ook als het moeilijk gaat. We treden steeds eensgezind naar buiten, en nooit ten koste van anderen. Vertrouwen is een teken van erkenning, de lijm die ons bindt en bijdraagt tot de ontwikkeling en groei van iedere medewerker. Vertrouwen is ook het kernwoord in de relatie die Eiffage met haar stakeholders heeft, wat bijdraagt tot langdurige samenwerkingen.

 • Transparantie

  Bij Eiffage zijn de uitdagingen bekend. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en wat zij van anderen mogen verwachten. Vertrouwen vereist transparantie. De informatie die we verstrekken moet betrouwbaar en volledig zijn. Ze moet onmiddellijk worden doorgegeven. Verzwijgen of vervalsen van informatie is niet toegelaten. Iedereen is verantwoordelijk voor de gevolgen van haar of zijn handelen. Zich vergissen is toegelaten, enkel de herhaalde vergissing maakt het tot een fout.

 • Scherpzinnigheid

  Bij Eiffage werken betekent dat je de zaken op een heldere en diepgaande manier analyseert en verwoordt, steeds bewust van je capaciteiten maar ook van je limieten. Pas dan kunnen we risico’s correct inschatten en de nodige middelen inzetten. Deze scherpzinnigheid zal ervoor zorgen dat we onze doelstellingen halen en onze afspraken kunnen nakomen.

 • Durf en doorzetting

  Bij Eiffage werken betekent je enthousiast, volhardend en strijdlustig inzetten voor projecten en met de nodige veerkracht de problemen aanpakken en overwinnen. Het betekent ook moedig leiderschap weten te tonen aan je collega’s.

Sponsoring

Officiële partner van de FIH Pro League Hockey

Eiffage Benelux vormt sinds april 2019 de Main Partner van de FIH Pro League Hockey, en dit voor een periode van vier jaar, en is sinds 1 juli 2021 Gold Partner van de KBHB (Koninklijke Belgische Hockey Bond). Dit partnerschap omvat de sponsoring van beide nationale teams, met name de Red Lions (herenteam, wereldkampioenen in 2018) en de Red Panthers (damesteam). De hockeysport is als echte ploegsport in volle ontwikkeling in België en draagt fair play en teamspirit hoog in het vaandel. Als partner delen we deze kernwaarden en willen we de positieve evolutie die deze sport momenteel doormaakt nog een extra boost geven. We kijken er dan ook naar uit om onze nationale teams via dit partnership naar nieuwe successen te begeleiden.

We zijn trots dat we onze nationale hockeyteams de volgende vier jaar zullen ondersteunen bij hun topprestaties. Als maatschappelijk verantwoorde bouwonderneming hebben wij onze waarden verantwoordelijkheid, vertrouwen, voorbeeldgedrag en durf en doorzetting gemeen met de hockeysport, wat van Eiffage Benelux een vanzelfsprekende partner maakt.
 1. Onze geschiedenis

  > 25 jaar Eiffage Benelux bestaat meer dan 25 jaar!

  Eiffage Benelux bestaat sinds 1993. De echte geschiedenis gaat echter verder terug in de tijd. Het is een verhaal van initiatiefrijke plaatselijke aannemers die succes hebben, groeien en zich omvormen tot echte familiale vennootschappen.

 2. Onze geschiedenis

  1988 De Franse Groep SAE koopt de groep Van Rymenant.

 3. Onze geschiedenis

  1989 De familie Delens verkoopt 40% van haar aandelen in de Groep Maurice Delens aan het Franse Fougerolle.

 4. Onze geschiedenis

  1992 Fougerolle neemt SAE over en herdoopt zich tot Eiffage.

 5. Onze geschiedenis

  1993 Eiffage Benelux ontstaat uit het samengaan van de Groep Maurice Delens en de Groep Van Rymenant.

 6. Onze geschiedenis

  2006 Alle bedrijven integreren het logo van Eiffage.

 7. Onze geschiedenis

  2008 Soficom fusioneert met Forclum Soficom. De naam Eiffage Benelux is een feit.

 8. Onze geschiedenis

  2012 Eiffage Benelux valt officieel onder de branche Eiffage Construction.

 9. Onze geschiedenis

  2016 Eiffage Benelux versterkt haar positie in West-Vlaanderen: Chris Vuylsteke groep treedt toe tot de Groep.