Nieuwe eyecatcher in Knokke-Heist

Sinds maart 2024 is ons project in Knokke-Heist, waar AB-Eiffage samen met Vuylsteke-Eiffage werkt aan het prestigieuze nieuwbouwproject ‘Heldentoren’, in zijn volle glorie te bewonderen!

De stellingen zijn namelijk recent weggehaald en de afwerkingsfase is ingegaan.

Over dit project

Dit architecturaal icoon, ontworpen door Neutelings Riedijk Architects en in opdracht van bouwheer NV Heldentoren, bestaat uit drie gebouwen; twee woontorens – één met twintig verdiepingen en één met zes verdiepingen – en een laagbouwpaviljoen. Een ondergrondse parking verbindt de drie delen.

 

Met bijna 70 meter hoogte is deze eyecatcher één van de hoogste torens aan de Belgische kust! Heldentoren biedt ruimte aan zowel appartementen als retail en horeca. Zo is het gelijkvloers van de hoogste toren ingenomen door restaurant L’Abbiocco en maakt vishandel Atelier Depaepe reeds gebruik van het paviljoen.

Het project werd gerealiseerd met focus op verschillende duurzame technieken zoals regenwaterrecuperatie, driedubbele beglazing en een mechanisch ventilatiesysteem D.

Bovendien is het heel het jaar door aangenaam vertoeven dankzij de installatie van een beo-veld (afkorting voor Boorgat EnergieOpslag), een geavanceerd concept dat door middel van aardwarmtewisselaars warmte en koude uit de ondergrond haalt.

 

https://www.linkedin.com/posts/eiffage-benelux_update-update-proudtobeeiffage-activity-7171452085073342466-Ckbo?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

 • Locatie

  Knokke-Heist
 • Bedrijf

  AB-Eiffage Vuylsteke-Eiffage
 • Architect

  Neutelings Riedijk Architects
 • Bouwheer

  NV Heldentoren