Woonpark B-Blocks in Beringen

Over dit project

Net voor de zomer mochten we met het wooncomplex B-Blocks in Beringen een nieuwe omvangrijke oplevering bijschrijven. Dit project, dat bestond uit drie fasen, werd van A tot Z in handen genomen door Reynders en vroeg om de nodige aandacht voor de afwerking van de appartementen op maat van de klant.

De werken aan fase 1 (woningen, blok 1 en blok 2) startten in augustus 2019 en werden eerder in juni 2021 afgerond. Daarbij moest het team rekening houden met enkele belangrijke aandachtspunten. Zo diende de bestaande gevel van de oude brandweerkazerne bewaard te blijven, moest de eiken boom op het plein gedurende de hele werf afgeschermd zijn en vormden de bogen in het gevelvlak van de woontoren een grote uitdaging.

De werken fase 2 (blok 4 en blok 5) vatten aan in maart 2020, met oplevering in oktober 2021. Net zoals bij fase 1,was ook hier een kelder voorzien onder alle wooneenheden. De laatste fase omvatte de bouw van de woontoren (blok 3),waaraan vanaf april 2020 werd gewerkt met recente oplevering in juni.

Een doorgedreven werkvoorbereiding en intensieve klantenbegeleiding waren de sleutelelementen voor dit succesvolle project. Het werken in bouwteam, waarbij de architect een voortrekkersrol vertegenwoordigde, vormde daarbij een absolute meerwaarde.

Intussen werd reeds 90% van alle woningen verkocht en konden de gelukkige kopers hun intrek nemen in het rustig gelegen woonpark. Meer info over B-Blocks vind je hier.

 • Projectnaam

  B-Blocks
 • Locatie

  Beringen
 • Bedrijf

  Reynders
 • Bouwheer

  I-Konstrukt bvba en Teide Projects NV
 • Architect

  PCP Architects