Nieuws

BNP Paribas Fortis

Ruwbouwwerken werf BNP Paribas Fortis in laatste fase

Het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis, aan de Warandeberg in Brussel, rees in 2019 op uit de grond. Door de Covid-19-pandemie moest de werf tijdelijk stopgezet worden om de veiligheid van alle werknemers te vrijwaren. De werf werd op 27 april hervat en komt – ondanks de moeilijkheden die gepaard gaan met beschermingsmaatregelen tegen het virus – geleidelijk aan terug op kruissnelheid.

Witte zuilen als eyecatcher
De plaatsing van de witte exoskeletzuilen, die het gebouw langs de buitenkant zo uniek maken, werd eind februari voltooid. De ontmanteling van de eerste torenkranen is voorzien voor juni, waarna de andere werkzaamheden aan het gebouw in gang worden gezet. De uitvoering van het buitenschrijnwerk zit in de laatste fase: de gevels moeten eind juni 2020 klaar zijn, om het gebouw wind- en waterdicht te maken. De ondergrondse technische primaire installaties zijn grotendeels voltooid, terwijl de werken aan de verdiepingen nog aan de gang zijn. Ook de werken aan de lift werden opgestart.

Gevulde reservoirs
In mei 2020 werden ook de reservoirs van het seizoensgebonden energieopslagsysteem (Seasonal Thermal Energy Storage – STES) na zes maanden ononderbroken volpompen, eindelijk gevuld. In totaal is bijna 14.000 m³ water uit de lagen onder de grondwaterspiegel geput om er het gebouw op basis van geothermie mee te verwarmen en te koelen.

Afwerking binnenin
Nu de plaatsing van de exoskeletzuilen achter de rug is, ligt de focus de komende maanden op de afwerking binnenin het gebouw en op de plaatsing van technische elementen: leidingen, buizen voor onder meer de airco, warmtepompen, betegeling, … Enkele atypische ruimtes (auditorium, atrium) ondergaan een afwerking die deze uitzonderlijke werken mooi accentueert. Hier wordt dan ook met verschillende teams aan gewerkt om de vooropgestelde timings te respecteren. Er worden daarnaast verschillende mock-ups aan de klant voorgesteld, zowel voor de binnen- als de buitenafwerking. De mock-up bureaus en het sanitaire model werden in februari alvast tot tevredenheid van de klant opgeleverd.

Ontdek alle ontwikkelingen op www.montagneduparc-warandeberg.be/nl.

BNP Paribas Fortis

 

BNPPF

 

BNP