Nieuws

De week van 17 tot 21 februari 2020 stond bij Eiffage in het teken van de solidariteit, waarmee we onze medewerkers de mogelijkheid bieden om zich gedurende één dag samen in te zetten voor een meer solidaire wereld bij een van de twintig geselecteerde vzw’s, op diverse locaties in het hele land.

Tweede editie van “De week van de Solidariteit” opnieuw een groot succes!

De week van 17 tot 21 februari 2020 stond bij Eiffage Benelux in het teken van de solidariteit, waarmee we onze medewerkers de mogelijkheid bieden om zich gedurende één dag samen in te zetten voor een meer solidaire wereld bij een van de twintig geselecteerde vzw’s, op diverse locaties in het hele land.

Meer dan 200 van onze collega’s droegen hun steentje bij en maakten maaltijden klaar voor kansarmen, vervaardigden meubels van recycleerbare paletten, gaven de tuin van een kinderdagverblijf een nieuwe aanblik, klusten bij ten behoeve van kansarme kinderen en jongeren, … Elke medewerker kon zich achter zijn of haar favoriete project scharen.

Na onze eerste geslaagde editie in 2018, kunnen we opnieuw met veel trots terugblikken op deze Week van de Solidariteit 2020. We willen graag alle organisaties bedanken om onze Eiffage Benelux-vrijwilligers met open armen te ontvangen en van deze nieuwe editie een groot succes te maken.

We kijken al uit naar volgend jaar, met nieuwe solidaire acties!

Enkele projecten op een rijtje:

Betonne Jeugd (Antwerpen): sociale integratie van kansarme jongeren en jongeren met problemen die geen aansluiting vinden in het bestaande jeugdwerkaanbod.

Kamiano (Antwerpen – Brussel): Kamiano voorziet wekelijks een duizendtal maaltijden aan daklozen in Antwerpen, Brussel en Luik.

Solidarity pallets (Brussel): Dit project mikt op het vervaardigen van gerecycleerde houten paletten die een mooi “tweede leven” krijgen in een VZW of een school.

Villa Clementina (Zemst): geïntegreerde en inclusieve dagopvang voor jonge kinderen met en zonder beperking.

Natuurpunt Blankenberge: Het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen ligt in het weidse polderlandschap tussen Blankenberge en Wenduine. Eiffage stond in voor afvalinzameling in de Fonteintjes.

Vzw Stappen: Begeleidingstehuis in de bijzondere jeugdzorg voor meisjes tussen 14 en 21 jaar, geplaatst door de jeugdrechter of via de vrijwillige hulpverlening.

School La Petite Source (Bossut): Lagere school met gespecialiseerd onderwijs voor kinderen met specifieke leerstoornissen.